Over Yoga Art

Yoga Art is eind 2012 opgericht.

Onze visie

Yoga Art staat voor ‘The Art of Inner Peace’.

Yoga Art wenst dat iedereen in Oudewater en nabije omgeving de kunst van Yoga ontdekt en via Aandacht, Reflectie en Transformatie komt tot ‘Inner Peace’.

Onze missie

Yoga Art biedt midden in historisch Oudewater een vertrouwde, sfeervolle en welkome plek waar iedereen door de beoefening van diverse vormen van yoga fysiek en mentaal wezenlijk tot zichzelf kan komen. Je vindt bij ons een ‘no nonsense’ sfeer waarin je volledig jezelf kan zijn. Ons enthousiaste toegewijde docententeam streeft naar inspirerende lessen van hoge kwaliteit, gebaseerd op brede gedegen kennis en veel praktijkervaring, zodat je je in al je uniekheid met vertrouwen en plezier kan overgeven aan yoga.

Aandacht
Aandacht maakt alles mooier! Aandacht is met al je zintuigen aanwezig zijn in dit moment, je bewust zijn van wat er nu is. Bewust luisteren, kijken, ruiken, proeven en voelen. Je ervaart alles zonder erover te oordelen en zonder jezelf erin te verliezen. Aandacht leert je met mildheid en openheid in het moment zijn, en zo om te gaan met (on)rust en (ont)spanning. Yoga beoefenen in volledige aandacht laat spanning uit je lichaam en onrust uit je geest los.

Reflectie
Reflecteren op jezelf als je met aandacht yoga beoefent, betekent dat je jezelf waarneemt zonder oordeel. Je onderzoekt van binnenuit je manier van handelen, dat wat je voelt in bepaalde situaties en je reacties daarop. Het doel van het reflecteren is je eigen patronen leren kennen, het vergroten van begrip en het krijgen van inzicht in jezelf.

Transformatie
Transformatie betekent letterlijk omvorming, gedaanteverandering.  Door werkelijk je aandacht naar binnen te keren, te reflecteren op jezelf, te voelen wat yoga voor je doet, inzicht en begrip te krijgen in jezelf, ervaar je transformatie naar innerlijke rust, ga je ruimte en helderheid ervaren, zodat je ook buiten de mat met meer rust en vertrouwen in het leven staat.

Het 8-voudig pad (kernwaarden) van Yoga Art

Bevlogenheid

Het team van Yoga Art heeft ‘hart voor de zaak’. Loopt warm voor het werk, is betrokken, enthousiast en gepassioneerd. Het team van Yoga Art verbindt zich met toewijding aan de visie, missie en cultuur van Yoga Art.

Eigenheid

Het team van Yoga Art is echt, authentiek en staat met beide benen op de grond. Het geeft wat het belooft op een ‘no nonsense’ manier. De leden van het team zijn open en eerlijk naar zichzelf en naar anderen. Yoga Art is betrouwbaar en je kunt er volledig jezelf zijn.

Kwaliteit

Het team van Yoga Art levert consistente kwalitatief hoogstaande yoga en aanverwante diensten, gebaseerd op gedegen kennis, ervaring en vaardigheid. Bij Yoga Art voelen we ons verantwoordelijk voor het leveren van hoge kwaliteit. Bij Yoga Art zien we kansen en uitdagingen en denken we in oplossingen.

Verbinding

Yoga betekent verbinden. Het team van Yoga Art creëert een vertrouwde omgeving door de verbinding met anderen te maken. Het team zet kennis, talenten en ervaring in om mensen de verbinding met zichzelf te laten vinden en doet dit met oprechte aandacht en zonder aanzien des persoons.

Genieten

Yoga is een levenslange reis, waarbij je geniet, plezier hebt en souplesse, tevredenheid en ontspanning vindt. Die ervaring wenst het team van Yoga Art iedereen toe en het zal zich inzetten om anderen op een plezierige, discrete en integere manier in die ervaring te begeleiden.

Inspirerend

Het team van Yoga Art inspireert en stimuleert cursisten tot het vinden van een eigen vorm van yogabeoefening en het vinden van plezier, ontspanning en rust. Daarbij laten we ons graag inspireren door cursisten. Deze wederzijdse inspiratie biedt handvatten voor verdere ontwikkeling en verdieping van yoga en onze liefde voor yoga.

Respect

Bij Yoga Art gaan we met elkaar om op basis van gelijkwaardigheid en respect. Respect ontvangen we door respect te geven. We respecteren de eigenheid van collega’s en cursisten. We hebben respect voor talenten en beperkingen en respect voor de grenzen van onszelf en de ander. Er wordt niet over elkaar, maar in alle eerlijkheid positief en opbouwend mét elkaar gesproken. Anders zijn mag, we laten iedereen in zijn of haar waarde. Ieders privacy wordt gerespecteerd.

Empathie

Bij Yoga Art hebben we het sensitieve vermogen en het lef mee te voelen en steun te geven aan anderen. Bij Yoga Art zijn we in staat te laten zien dat we gevoel hebben en geen kille yogafabriek zijn. We richten ons op de menselijke maat en staan met beide benen in de samenleving. Door een sterk inlevingsvermogen en begrip voor de ander zijn we binnen Yoga Art in staat mensen te begeleiden op hun yogapad, te verbinden, vertrouwen te scheppen en bovenal te waarderen.