Hatha-Yin Yoga

Hatha-Yin Yoga is een combinatieles die bestaat uit klassieke houdingen uit de Hatha Yoga waardoor de energie gaat stromen en waarbij de adem de dragende kracht in de beweging is. Daarnaast worden zittende en liggende houdingen uit de Yin Yoga aangenomen. Deze laatste worden zonodig ondersteund met verschillende yoga materialen als kussens, bolsters en blokken. De Yin houdingen worden langer aangehouden. Dit brengt de aandacht naar binnen waardoor waargenomen wordt wat gebeurt in het lichaam en met de adem en het denken. 

De lessen

De les combineert beweging met rust en verstilling waardoor versoepeling, versterking en ontspanning van de spieren plaatsvindt en er meer ruimte in de diepere lagen als bindweefsel en gewrichten ontstaat. Tijdens de lessen komen staande, zittende en liggende oefeningen aan bod. Ook wordt aandacht besteed aan ademoefeningen, concentratie en meditatie. Elke les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening.  Vaak wordt aan het begin van de les een thema ge├»ntroduceerd. Dat kan betekenen dat er die les specifiek aandacht is voor bepaalde lichaamsdelen (bijvoorbeeld de rug, of  de heupen), maar ook voor onderwerpen als vertrouwen, loslaten en acceptatie.

Voor wie?

Hatha-Yin Yoga is niet prestatiegericht en toegankelijk voor iedereen, ook als je kampt met reumatische klachten, stressklachten of herstellende bent van een ziekte. Je doet het voor jezelf, binnen je eigen fysieke mogelijkheden. Je eigen ervaring staat centraal, zonder competitie. Het is niet moeilijk en je hebt er geen lenig of ‘mooi’ lichaam voor nodig. Hatha-Yin Yoga is een fijne manier om jezelf en je grenzen beter te leren kennen en om je meer ontspannen en in balans te voelen.

Benodigdheden

Voor de yogales heb je alleen maar een badlaken nodig voor over de yogamat en draag je kleding waarin je gemakkelijk kan bewegen. Neem sokken en een warm vest of sweater mee voor tijdens de eindontspanning. Matten, kussens, dekens e.d. zijn aanwezig.

Aanmelden

Wil je weten of Hatha-Yin Yoga iets voor je is? Wil je ervaren of het beoefenen van Hatha-Yin Yoga ook een positief effect heeft op jouw lichaam, adem en bewustzijn? Meld je dan aan voor de lessen via het contactformulier op deze website of telefonisch via 06-24660567.