Yoga & zwangerschap

Een zwangerschap en de geboorte van je kindje zijn bijzondere en intense perioden in je leven. Er verandert heel veel, zowel in je lichaam als in je bewustzijn. Daarom verdienen deze momenten in je leven bijzondere aandacht. Yoga kan behulpzaam zijn om deze perioden meer bewust en ontspannen te beleven. Hierdoor kun je optimaal genieten van je zwangerschap en (aanstaande) moederschap. Zwangerschapsyoga is anders dan zwangerschapsgym of een zwangerschapscursus. Bij zwangerschapsyoga staat de beleving van de zwangerschap centraal. Je leert te luisteren naar je intuïtie, naar dat wat je lichaam op dat moment van je verlangt. Zwanger zijn en bevallen vanuit je lichaam in plaats van met je hoofd (denken). Zwangerschapsyoga leert je te ontspannen, vertrouwen te krijgen in de basiskracht van je lichaam en tegelijkertijd maakt het je spieren soepel, houdt het je in conditie en houdt het je krachtig ter voorbereiding op je bevalling.

De lessen

De lessen zijn praktisch. Er wordt met behulp van yoga- en ademoefeningen geleerd de adem beter te gebruiken als middel om bewust te ontspannen. Zo kun je je aandacht en kracht beter richten tijdens je zwangerschap en bevalling. Ook leer je het verschil ervaren tussen aanspanning en ontspanning van de spieren in je lichaam. Daarnaast krijg je relevante informatie over zwangerschap en bevallen en is er ruimte voor vragen. Na afloop is er tijd voor een kop thee. De datum voor het terugkommoment bepalen we met elkaar.

Voor wie?

De zwangerschapsyoga wordt een aantal keren per jaar gegeven in een serie van 6 lessen en een terugkommoment. Je kan je vanaf 14 weken zwangerschap aanmelden. We adviseren je in ieder geval niet later dan met 27 weken te starten met de cursus. Je kan je dan de oefeningen nog gemakkelijk eigen maken en ze in de laatste periode van je zwangerschap en tijdens je bevalling in je eigen omgeving en in je eigen tempo gebruiken. Ervaring met yoga is niet nodig. Twijfel je of heb je vragen, neem gerust contact op.

Benodigdheden

Voor de yogales heb je alleen maar een badlaken nodig voor over de yogamat en draag je kleding waarin je gemakkelijk kan bewegen. Neem sokken en een warm vest of sweater mee voor tijdens de eindontspanning. Matten, kussens, dekens e.d. zijn aanwezig.

Aanmelden

De lessen starten als er voldoende aanmeldingen zijn. Meld je aan via het contactformulier op deze website of telefonisch via 06-24660567.