Yoga voor senioren

Een soepel lichaam, een jonge geest en de energie om nog steeds te genieten van het leven. Dat is wat we met yoga voor senioren beogen. In yogalessen voor senioren ligt de nadruk op het soepel houden van gewrichten en het in balans brengen van lichaam en geest. Het uitgangspunt in deze lessen is om op een verantwoorde, ontspannen manier te bewegen waarbij we denken vanuit mogelijkheden in plaats van beperkingen. Yoga doe je voor jezelf, binnen je eigen fysieke mogelijkheden. Je eigen ervaring staat centraal, zonder prestatie, zonder competitie. Yoga is een fijne manier om jezelf en je grenzen beter te leren kennen en om je meer ontspannen en in balans te voelen.

De lessen

In deze lessen komen staande, zittende en liggende yogahoudingen uit diverse yogavormen als Hatha- en Yin Yoga aan bod. Deze oefeningen worden afgewisseld met adem- en meditatieoefeningen. Elke les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening. Vaak wordt aan het begin van de les een thema ge├»ntroduceerd. Dat kan betekenen dat er die les specifiek aandacht is voor bepaalde lichaamsdelen (bijvoorbeeld de rug, of  de heupen), maar ook voor onderwerpen als vertrouwen, loslaten en acceptatie.

Voor wie?

Yoga voor senioren is geschikt voor iedereen met of zonder beperking. Ben je op zoek naar een iets rustigere vorm van yoga dan is deze yogales zeer geschikt. Ook als je niet ‘senior’ bent kun je aan deze les deelnemen maar weet dan dat de uitdaging afgestemd is op het ouder wordende lichaam.

Benodigdheden

In verband met de Corona restricties vragen we je of je zelf je yogamat meebrengt en eventuele props die je wilt gebruiken (kussen, deken, blok etc.). Heb je (nog) geen mat en/of props dan kun je deze lenen van Yoga Art. Leen je spullen, neem dan een badlaken mee voor over de yogamat en een handdoek of kussensloop voor om de props en een schoonmaakdoekje om de studiomat na afloop te reinigen (reinigingsspray is aanwezig). Het lenen van mat en/of props is voor eigen risico (dekens, oogkussens en riemen zijn voorlopig niet beschikbaar). Breng zelf een bidon of flesje drinken mee. Door de Corona regels is er na afloop helaas geen theemoment en kun je niet na blijven praten in de Yogastudio.

Aanmelden

Wil je weten of Yoga voor senioren iets voor je is? Wil je ervaren of het beoefenen van deze yogavorm ook een positief effect heeft op jouw lichaam, adem en bewustzijn? Meld je dan aan voor deze lessen via het contactformulier op deze website of telefonisch via 06-24660567.