Yin Yoga

Yin Yoga is een passieve, mindfulle vorm van yoga die het lichaam intens stimuleert en tegelijkertijd rustgevend en ontspannend werkt. Yin Yoga richt zich niet op het versterken van je spieren, maar juist op het ontspannen hiervan. Hierdoor bereik je het dieper gelegen bindweefsel. Om dit te versterken en te verlengen, hou je de Yin Yoga houdingen zo’n 2 tot 5 minuten vast. De energiestroom die zo ontstaat, stimuleert het herstel van gewrichten en bindweefsel. Het bindweefsel wordt soepel en de gewrichten worden beweeglijker en actiever. Yin Yoga leert je ruimte ervaren in je lichaam. Met als gevolg dat je je lichter, soepeler en flexibeler voelt. Yin Yoga heeft vooral een positief effect op het gebied van de heupen, het heiligbeen en de gehele rug. Het meditatieve karakter van Yin Yoga heeft een rustgevend effect.

De lessen

De les start met een meditatie om tot jezelf te komen en van binnenuit te gaan voelen. Daarna volgen diverse zittende of liggende houdingen die 2 tot 5 minuten aangehouden worden. Tot slot kun je genieten van een langere eindontspanning.

Voor wie?

De Yin Yoga lessen zijn toegankelijk voor alle niveaus, ongeacht je leeftijd, lichaamstype of niveau van fitheid. Van totale beginners tot mensen die al jaren yoga beoefenen. Kortom, Yin Yoga is voor iedereen die op zoek is naar ontspanning, introspectie en een lekkere lichaamsstretch.

Benodigdheden

In verband met de Corona restricties vragen we je of je zelf je yogamat meebrengt en eventuele props die je wilt gebruiken (kussen, deken, blok etc.). Heb je (nog) geen mat en/of props dan kun je deze lenen van Yoga Art. Leen je spullen, neem dan een badlaken mee voor over de yogamat en een handdoek of kussensloop voor om de props en een schoonmaakdoekje om de studiomat na afloop te reinigen (reinigingsspray is aanwezig). Het lenen van mat en/of props is voor eigen risico (dekens, oogkussens en riemen zijn voorlopig niet beschikbaar). Breng zelf een bidon of flesje drinken mee. Door de Corona regels is er na afloop helaas geen theemoment en kun je niet na blijven praten in de Yogastudio.

Aanmelden

Wil je weten of Yin Yoga iets voor jou is? Wil je ervaren of het beoefenen van Yin Yoga ook een positief effect heeft op jouw lichaam, adem en bewustzijn? Meld je dan aan voor de Yin Yoga lessen via het contactformulier op deze website of telefonisch via 06-24660567.