Yin Yoga

Yin Yoga is een passieve, mindfulle vorm van yoga die het lichaam intens stimuleert en tegelijkertijd rustgevend en ontspannend werkt. Yin Yoga richt zich niet op het versterken van je spieren, maar juist op het ontspannen hiervan. Hierdoor bereik je het dieper gelegen bindweefsel. Om dit te versterken en te verlengen, hou je de Yin Yoga houdingen zo’n 2 tot 5 minuten vast. De energiestroom die zo ontstaat, stimuleert het herstel van gewrichten en bindweefsel. Het bindweefsel wordt soepel en de gewrichten worden beweeglijker en actiever. Yin Yoga leert je ruimte ervaren in je lichaam. Met als gevolg dat je je lichter, soepeler en flexibeler voelt. Yin Yoga heeft vooral een positief effect op het gebied van de heupen, het heiligbeen en de gehele rug. Het meditatieve karakter van Yin Yoga heeft een rustgevend effect.

De lessen

De les start met een meditatie om tot jezelf te komen en van binnenuit te gaan voelen. Daarna volgen diverse zittende of liggende houdingen die 2 tot 5 minuten aangehouden worden. Tot slot kun je genieten van een langere eindontspanning.

Voor wie?

De Yin Yoga lessen zijn toegankelijk voor alle niveaus, ongeacht je leeftijd, lichaamstype of niveau van fitheid. Van totale beginners tot mensen die al jaren yoga beoefenen. Kortom, Yin Yoga is voor iedereen die op zoek is naar ontspanning, introspectie en een lekkere lichaamsstretch.

Benodigdheden

Voor de yogales heb je alleen maar een badlaken nodig voor over de yogamat en draag je kleding waarin je gemakkelijk kan bewegen. Neem sokken en een warm vest of sweater mee voor tijdens de eindontspanning. Matten, kussens, dekens e.d. zijn aanwezig.

Aanmelden

Wil je weten of Yin Yoga iets voor jou is? Wil je ervaren of het beoefenen van Yin Yoga ook een positief effect heeft op jouw lichaam, adem en bewustzijn? Meld je dan aan voor de Yin Yoga lessen via het contactformulier op deze website of telefonisch via 06-24660567.