Yoga Nidra

Yoga Nidra is een weldadige techniek om diep te ontspannen, fysiek, mentaal en emotioneel. Yoga Nidra betekent letterlijk ‘slaap van de yogi’s’, het is slapen met een spoor van bewustzijn. Door de instructies van de docent kom je in een meditatieve staat tussen slapen en waken in, waarin het onderbewuste vrij de ruimte krijgt om de intuïtie te laten spreken, het lichaam te helen en gebeurtenissen te verwerken. Het is de uitdaging om gedurende Yoga Nidra niet in slaap te vallen. Mocht je wel in slaap vallen, dan is dat niet erg. Onbewust registreer je de instructies namelijk toch en kom je in een diepe ontspanning. Deze yogavorm heeft zich bewezen in het overwinnen van slapeloosheid en stress en helpt gelijkmoediger om te gaan met emoties als angst, woede, verdriet en somberheid. Yoga Nidra is beslist een techniek om eens kennis mee te maken.

De lessen

De les start met een aantal zachte yogaoefeningen waarmee je je lichaam ‘aardt’ en klaarmaakt, zodat je je gedurende langere tijd kunt overgeven aan een diepe ontspanning waarin geen fysieke beweging meer plaatsvindt. Met kussens, bolster en dekens leg je je gemakkelijk neer op de yogamat, waarna je niets anders hoeft te doen dan te luisteren naar de docent die je door de verschillende stadia’s van Yoga Nidra leidt. Je begint bij het ontwikkelen van een intentie voor je leven, de dag of gewoon alleen voor de les. Dan leer je om je focus op je adem, lichaamsgevoel, emoties en gedachtes te leggen. Tijdens de hele oefening probeer je tegelijkertijd in een gevoel van rust en vrede te blijven en te accepteren wat er komt, zonder dat je er in gevangen raakt.

Voor wie?

Yoga Nidra is voor iedereen die op zoek is naar een diepe, weldadige ontspanning, zowel fysiek als mentaal. Ervaring met yoga is niet nodig.

Benodigdheden

Voor de yogales heb je alleen maar een badlaken nodig voor over de yogamat en draag je kleding waarin je gemakkelijk kan bewegen en warm blijft als je stilligt gedurende de Yoga Nidra.  Matten, kussens, dekens e.d. zijn aanwezig.

Aanmelden

Wil je weten of Yoga Nidra iets voor je is? Wil je ervaren of het beoefenen van Yoga Nidra ook een positief effect heeft op jouw lichaam, adem en bewustzijn? Meld je dan aan voor de special Yoga Nidra via het contactformulier op deze website telefonisch via 06-24660567.