Hatha Yoga

Hatha Yoga is de meest oorspronkelijke vorm van yoga, waarbij aandacht wordt besteed aan het uitvoeren van dynamische en statische lichaamshoudingen (asana’s) en ontspanningsoefeningen. De adem is in elke beweging de dragende en verbindende kracht. Tijdens het beoefenen van Hatha Yoga zoek je naar een balans tussen lichaam en geest, kracht en flexibiliteit, inspanning en ontspanning. Je verkent zonder enige prestatie van binnenuit je grenzen en mogelijkheden. Hatha Yoga versoepelt je lichaam, versterkt je geest, verhoogt je concentratie, verruimt je adem en laat je een diepere ontspanning en innerlijke rust ervaren.

De lessen

Tijdens de lessen komen staande, zittende en liggende oefeningen aan bod. Ook wordt aandacht besteed aan ademoefeningen, concentratie en meditatie. Elke les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening.  Vaak wordt aan het begin van de les een thema geïntroduceerd. Dat kan betekenen dat er die les specifiek aandacht is voor bepaalde lichaamsdelen (bijvoorbeeld de rug, of  de heupen), maar ook voor onderwerpen als vertrouwen, loslaten en acceptatie.

Voor wie?

Hatha Yoga is niet prestatiegericht en toegankelijk voor iedereen. Je doet het voor jezelf, binnen je eigen fysieke mogelijkheden. Je eigen ervaring staat centraal, zonder competitie. Het is niet moeilijk en je hebt er geen lenig of ‘mooi’ lichaam voor nodig. Hatha Yoga is een fijne manier om jezelf en je grenzen beter te leren kennen en om je meer ontspannen en in balans te voelen. .

Benodigdheden

In verband met de Corona restricties vragen we je of je zelf je yogamat meebrengt en eventuele props die je wilt gebruiken (kussen, deken, blok etc.). Heb je (nog) geen mat en/of props dan kun je deze lenen van Yoga Art. Leen je spullen, neem dan een badlaken mee voor over de yogamat en een handdoek of kussensloop voor om de props en een schoonmaakdoekje om de studiomat na afloop te reinigen (reinigingsspray is aanwezig). Het lenen van mat en/of props is voor eigen risico (dekens, oogkussens en riemen zijn voorlopig niet beschikbaar). Breng zelf een bidon of flesje drinken mee. Door de Corona regels is er na afloop helaas geen theemoment en kun je niet na blijven praten in de Yogastudio.

Aanmelden

Wil je weten of Hatha Yoga iets voor je is? Wil je ervaren of het beoefenen van Hatha Yoga ook een positief effect heeft op jouw lichaam, adem en bewustzijn? Meld je dan aan voor de Hatha Yoga lessen via het contactformulier op deze website of telefonisch via 06-24660567.